Om installasjonsgulv

Et datagulv er et gulv som konstrueres over det opprinnelig gulvet. På denne måten lager man en kjeller under gulvet. Platene legges på en måte slik at hvert støtteben bærer hjørnet på 4 ulike plater.

I forbindelse med et slikt gulv blir det ofte installert en kjølemaskin som blåser kald luft under gulvet. Denne luften kan man ved hjelp av spesielle skillevegger lede til perforerte plater.

Luften som blåses ut gjennom disse platene kan benyttes til generell ventilasjon eller til kjøling av maskiner eller andre installasjoner. Gulvplatene kan også brukes til å konstruere et helt rom på denne måten. Dette vil da medføre til at man lager et rom i rommet.

Produktene våre leveres i et stort antall forskjellige konfigurasjoner og passer for alt fra store datasentre til mindre kontorlokaler.
Blix Datagulv as kan også bistå med diverse tilleggstjenester rundt konstruksjon og planlegging av slike rom.

Systemgulvets historie

Konseptet for systemgulv er selvsagt ikke noe nytt. De tidligste systemgulvløsningene dateres tilbake til den «Gallo Romanske» tid. På den tiden lagde man opphøyde gater for å kunne la vannet drenere under veiene.

Idag er opphøyde gulv i bruk overalt rundt oss. Og kravene til styrke, brannsikkerhet, akustikk, fleksibilitet og materiale endres drastisk fra prosjekt til prosjekt. Gamma Industries har fulgt denne utviklingen nøye og hele tiden tilpasset seg de ulike behovene som har oppstått. Dette har ført til at Gamma Industries idag er en av verdens største produsenter av installasjonsgulv.